σχεδιασμός ιστοσελίδας άρθρο

Σχεδιασμός ιστοσελίδας – Web design: Μία δύναμη στο διαδίκτυο για την επιχείρηση σας.

Καθώς η τεχνολογία και το design συνεχώς εξελίσσονται, η ιστοσελίδα σας δε μπορεί να μένει πίσω. Η ιστοσελίδα σας θα παίξει το πρώτο και καθοριστικό ρόλο μαζί με τη ταχύτητα και την οργάνωση του περιεχομένου του. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας – web design για την επιχείρηση σας, είναι η πιο σωστή κίνηση για την αύξηση του πελατολογίου σας.

Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι μια καλή ιστοσελίδα πρώτα σχεδιάζεται και μετά κατασκευάζεται. Και αυτό γιατί η πρώτη εντύπωση που θα κάνει, θα προσδιορίσει το κύρος και την αξιοπιστία της.

Το ότι έχετε απλά μια ιστοσελίδα, δε σημαίνει ότι είναι και ποιοτική.

Ωστόσο, εάν προβληματίζεστε, υπάρχουν μερικοί λόγοι που θα σας βοηθήσουν να εξετάσετε καλύτερα το θέμα και να σκεφτείτε σε ένα νέο, σύγχρονο σχεδιασμό του.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας – web design είναι παλιός

Σύμφωνα με έρευνες, το design μιας ιστοσελίδας επηρεάζει κατά συντριπτικό ποσοστό την εμπιστοσύνη του κοινού προς την επιχείρηση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, για την απόρριψη και τη δυσπιστία μιας ιστοσελίδας το 94% σχετίζεται με το σχεδιασμό της ενώ το 6% αφορά το περιεχόμενο της. Μερικές μεγάλες εταιρείες βέβαια πιστεύουν ότι μόνο η φήμη και το brandname τους αρκούν για να δικαιολογήσουν μια ελκυστική ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να ισχύει σε μερικές περιπτώσεις (όχι σε όλες) για τους υπάρχοντες πελάτες. Για τους μελλοντικούς όμως πελάτες, μια ιστοσελίδα φρέσκια και σύγχρονη θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους πολύ πιο εύκολα.

Δε δείχνει σεβασμό σε εσάς και το κοινό σας

Αναρωτηθείτε… Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε στη δική σας επιχείρηση ώστε να βελτιώσετε και να ανανεώσετε την εικόνα της, τότε γιατί οι άλλοι άνθρωποι να επενδύσουν σε εσάς για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε; Η δημιουργία της ιστοσελίδας σας με μια νέα εμφάνιση δείχνει στο κοινό σας ότι σέβεστε τους ίδιους και την επιχείρηση σας.

Δεν ανταποκρίνεται καλά σε άλλες συσκευές

Ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να ενημερώνονται, να μπαίνουν σε ιστοσελίδες ή να αγοράζουν προϊόντα. Μια ιστοσελίδα όταν δεν ανταποκρίνεται καλά σε άλλες συσκευές είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δημιουργεί κακή εμπειρία και χάνει σε ποιότητα.

Οι ανταγωνιστές σας έχουν καλύτερη ιστοσελίδα

Όσο δύσκολο κι αν είναι, κάνετε ένα κόπο να ρίξετε μια ματιά σε κάποιες σελίδων των ανταγωνιστών σας και κάνετε μια σύγκριση με τη δική σας. Είναι καλύτερη; Θέλει βελτίωση; Σε τι υστερεί; Τώρα βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του πελάτη και αποφασίστε ποια ιστοσελίδα θα εμπιστευόσασταν και θα νιώθατε πιο σίγουροι και άνετοι να αγοράσετε.

Δε λειτουργεί σωστά

Είναι δύσκολο να πλοηγηθεί ένας χρήστης σε μια ιστοσελίδα η οποία δε λειτουργεί καλά. Σπασμένοι σύνδεσμοι, περιεχόμενο που δεν είναι οργανωμένο, παλιό μενού, κακής ποιότητας φωτογραφίες, αργή φόρτωση, ξεπερασμένο layout, μη συμβατό σε συσκευές. Η παραμέληση των παραπάνω μπορεί να έχει άσχημο αντίκτυπο για την επιχείρηση σας.


Προσφέρετε στο κοινό σας μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης.

 

γραφίστας θεσσαλονίκη

Θέλετε να ξεκινήσουμε και τη δική σας ιστοσελίδα;

Web now. Work with us.

Comments are closed