γραφιστικά στα social media

Ποια γραφιστικά στα social media ελκύουν περισσότερους χρήστες;

Τα γραφιστικά στα social media είναι σημαντικό να είναι σχεδιασμένα επαγγελματικά και με συνέπεια. Να ακολουθούν ένα σταθερό μοτίβο και μια σταθερή γραμμή.

Είναι εξακριβωμένο ότι η έλξη για ένα post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό πρώτα από το design του και μετά από το περιεχόμενο του (content).

Η εικόνα που αντικρίζουν οι χρήστες των social media είναι και αυτή που θα τραβήξει το ενδιαφέρον τους ή θα τους κάνει να αδιαφορήσουν και να σκρολάρουν παρακάτω. Σε αυτό συμβάλλει στο να γνωρίζεις σε γενικό βαθμό τις προτιμήσεις τους, τι αρέσει περισσότερο και τι όχι στους χρήστες του διαδικτύου.

 

social media banner

Θέλετε κι εσείς να προσελκύσετε περισσότερα βλέμματα και με μεγαλύτερη διάρκεια;

Παρακάτω μερικά tips με τις πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις.

Χρωματική παλέτα στα social media με βάση αυτή του brand

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε εξαρχής τα χρώματα του brand λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και πιθανές εφαρμογές του. Όταν σχεδιάζουμε ένα brand, η πρώτη μας σκέψη είναι περισσότερο το τι θα συμβεί μετά και όχι το τώρα.

Το minimal design στα γραφιστικά post είναι πιο ποιοτικό

Η τάση του μινιμαλισμού παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως μεγάλες εταιρείες προτιμούν το μινιμαλ design για να διαφημίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Είναι αποδεδειγμένο πως λειτουργεί αποτελεσματικά.

social media management

Γραφιστικά motion graphics

Τα κινούμενα γραφικά σε ένα post είναι ότι πιο ενδιαφέρον υπάρχει στα social media. Έχει γίνει μέρος της ζωής μας το τελευταίο καιρό. Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τα motion graphics για να τραβήξουν τη προσοχή των χρηστών.

Η δημιουργία ενός motion video με στοιχεία του brand είναι ένας μοναδικός τρόπος και ιδιαίτερος για να κάνει η επιχείρηση τη διαφορά και να είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνιστή. Επίσης είναι κάτι που βλέπουν οι χρήστες για περισσότερη ώρα καθώς “μένει” το μάτι τους στη μέθοδο της κίνησης και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Επιπλέον, βοηθάει εξαιρετικά στην οικοδόμηση μιας δυνατής και αξιοπρεπής μάρκας.

Έμφαση στη τυπογραφία

Έντονες και εξτρά bold γραμματοσειρές, εναλλαγές με βάρη και διαστάσεις, δίνουν αυτοπεποίθηση και περισσότερο επαγγελματισμό στέλνοντας πιο άμεσα το μήνυμα που θέλετε να δώσετε.

Γήινα εφέ στις φωτογραφίες ή ό,τι ταιριάζει στο στυλ σας

Τα φωτογραφικά post με επεξεργασία χρωματική ή τονική και εμπεριέχοντας ειδικά εφέ, σύμφωνα με έρευνες, κάνουν πιο ελκυστικό ένα γραφικό post. Οι φωτογραφίες με φυσικά και έντονα χρώματα έχουν λίγο χαμηλότερη δείκτη απήχησης σε σχέση με τις ειδικά επεξεργάσιμες.

Σε γενικές γραμμές, τα γραφιστικά στα social media δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας ανάμεσα σε μια επιχείρηση και στους fan της σελίδας της. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω σε σταθερή βάση, δημιουργούν μια σωστή στρατηγική του brand σας στα κοινωνικά δίκτυα.


 

Θέλετε να ξεκινήσουμε τα δικά σας social media;

Social now. Work with us.

Comments are closed