σχεδιασμός και δημιουργία λογοτύπου

Σχεδιασμός και δημιουργία λογοτύπου: Γιατί χρειάζομαι λογότυπο;

Ο σχεδιασμός και δημιουργία λογοτύπου αφορά το όνομα της επιχείρησης με τη μορφή ενός μοναδικού σχεδίου. Η μοναδικότητα αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι ο σχεδιασμός λογοτύπου ξεκινά από την αρχή. Ο σχεδιασμός του αφορά μόνο τη συγκεκριμένη επιχείρηση και δίνει αξία μόνο σε αυτήν γιατί είναι σχεδιασμένο μόνο γι’ αυτή.

 

Το λογότυπο αποκτά τη δική του προσωπικότητα. Έχει το δικό του ύφος και το δικό του story. Και στην ερώτηση: Γιατί τελικά χρειάζομαι λογότυπο; Είναι αναγκαίο; Η απάντηση είναι: Ναι! Είναι απαραίτητο να έχει η κάθε επιχείρηση το δικό της μοναδικό λογότυπο για κάποιους σημαντικούς λόγους.

 

 


Το λογότυπο είναι η βασική αρχή για να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό.

 

 

Με το λογότυπο αποκτάτε η αναγνωρισιμότητα

Ναι! Γνωστοποιείται το brand σας!! Ο βασικότερος λόγος είναι η αναγνωρισιμότητα. Όσο περισσότερο ένα λογότυπο βλέπει το κοινό σε διαφημίσεις, τόσο μεγαλύτερη απήχηση έχει και φυσικά αναγνωρισιμότητα. Ο καταναλωτής πλέον βλέπει το σήμα σαν εικόνα η οποία μένει στο μυαλό του και την οποία συνδέει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αυτό φυσικά ισχύει εφόσον ο σχεδιασμός λογοτύπου γίνει σωστά για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση θα επιφέρει μόνο σύγχυση κάτι που δεν θα σας ωφελήσει.

 

σχεδιασμός λογοτύπου

 

Τα παραπάνω λογότυπα είναι από το γραφείο μας.

 

 

Εξηγεί ποια είναι η επιχείρηση και τι κάνει

Το λογότυπο είναι εκεί για να σας αντιπροσωπεύει. Είναι εκεί όταν εσείς λείπετε. Πρέπει από αυτό το σήμα ο καταναλωτής να σχηματίσει μια εικόνα και μια άποψη για το τι είδους επιχείρηση είναι. Μέσα σε δευτερόλεπτα πρέπει να καταλάβει σε ποιο κλάδο ανήκει αυτό το σήμα.

Την εμπιστεύονται πιο εύκολα οι άνθρωποι

Είναι θέμα εμπιστοσύνης η αποδοχή των ανθρώπων για μια επιχείρηση με ολοκληρωμένη οπτική ταυτότητα σε σχέση με άλλη που δεν έχει. Άρα το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εταιρεία και τον καταναλωτή, δημιουργεί ενδιαφέρον και τελικά να είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί η πώληση.

 

 

Προωθεί τις διαφημίσεις

Ο σχεδιασμός και δημιουργία λογοτύπου είναι αυτό που χρειάζεται μια επιχείρηση. Τραβάει τη προσοχή του κοινού το οποίο την αναγνωρίζει αμέσως. Θα δημιουργήσει στο κοινό μια οικεία εικόνα η οποία θα σας συνοδεύει σε όλη την επαγγελματική σας πορεία.

 

 

Αποκτά έναν αέρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς

Αποκτώντας ο επαγγελματίας το δικό του λογότυπο, δίνει αμέσως την εντύπωση ότι είναι μια μεγάλη και σοβαρή εταιρεία. Δείχνει επαγγελματισμό και περισσότερη αυτοπεποίθηση όσο ποτέ. Αυτό πηγάζει από το γεγονός πως έχετε πλέον δική σας ταυτότητα και ξεχωριστή προσωπικότητα.

 

 


 

Θέλετε να ξεκινήσουμε το δικό σας λογότυπο;

Brand now. Work with us.

Comments are closed