Χατζηκωνσταντινίδης – Λογιστικό γραφείο

 BRANDING / GRAPHIC DESIGN
Σχεδιασμός λογοτύπου για λογιστικό γραφείο  / Εταιρική ταυτότητα λογιστή

Σχεδιασμός λογοτύπου για λογιστικό γραφείο.
Εταιρική ταυτότητα λογιστή.

Το γραφείο Χατζηκωνσταντινίδης Γρηγόρης, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και παρέχει λογιστικές και φοροτεχνικές υπηρεσίες. Η raindesign ανέλαβε την επαγγελματική προβολή του γραφείου μέσα από την δημιουργία εταιρικής ταυτότητας

Σκοπός του brand είναι η άμεση αναγνωρισιμότητα από το κοινό και η διαφοροποίηση του από τον ανταγωνισμό.

Η συνεργασία

Για το σχεδιασμό του λογοτύπου πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το αρχικό γράμμα του επιθέτου “Χ” και το σύμβολο % το οποίο άμεσα παραπέμπει σε λογιστικό και φοροτεχνικό κλάδο. Ως αποτέλεσμα, πετύχαμε μια ιδιαίτερη σύνδεση με άμεση συσχέτιση της δραστηριότητας του ώστε το κοινό να καταλαβαίνει αμέσως το χαρακτήρα της επιχείρησης.

Ο τυπογραφικός, στιβαρός χαρακτήρας του, χωρίς πατούρες, θέλει να προσδώσει την σοβαρότητα, σταθερότητα και την εμπιστοσύνη. Το πράσινο χρώμα που επιλέξαμε συσχετίζεται με οικονομικά στοιχεία και συμβολίζει την πρόοδο και την άνοδο.

Στις επαγγελματικές κάρτες κινηθήκαμε σε minimal design για ένα σοβαρό, επαγγελματικό και προσεγμένο αποτέλεσμα. Το λογότυπο στην μπροστινή όψη της κάρτας έχει από μόνο του βαρύτητα γι’ αυτό το λόγο δεν τοποθετήσαμε περιττά στοιχεία.

Η δημιουργική επιμέλεια για το cover των social media έγινε βασισμένη στο χρώμα του brand. Η τοποθέτηση οικονομικών στοιχείων και συμβόλων δηλώνουν το κλάδο της επιχείρησης σε συνδυασμό με την άνοδο – εξέλιξη. 

Λογότυπο & Εταιρική ταυτότητα.