Ι. Μ. ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

 PACKAGING / WEBSITE
Σχεδιασμός συσκευασίας και ετικετών Μοναστηριακών προϊόντων / Σχεδιασμός ετικέτας μελιού / Σχεδιασμός και κατασκευή e-shop

Σχεδιασμός συσκευασίας και ετικέτας
Σχεδιασμός και κατασκευή e-shop

Σχεδιασμός συσκευασίας και ετικετών Μοναστηριακών προϊόντων.

Λίγο πριν το χωριό Τρίκορφο σε μια όμορφη πλαγιά, βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και Φανουρίου.

Σε αυτό λοιπόν υπάρχει το κηροπλαστείο, το ραφείο, η μελισσοκομία, η αγιογραφία, η κατασκευή εκκλησιαστικών ειδών, πασχαλινών λαμπάδων, κομποσχοινιών, συντήρηση ζώων, εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών, καλλιέργεια λαχανικών, δημιουργία διάφορων ζυμαρικών, τυροκομικών προϊόντων κτλ.. 

Το Μοναστήρι απευθύνθηκε στο γραφείο μας για να αναλάβουμε το σχεδιασμό συσκευασίας και ετικέτας για όλα τα προϊόντα που παρασκευάζουν.

Η συνεργασία

Το σκεπτικό ήταν όλες οι συσκευασίες να περιέχουν από ένα γραμμικό στοιχείο το οποίο θα παραπέμπει σε κάποιο συστατικό του προϊόντος. Κάποιες φορές χρειάστηκε να προστεθεί και φωτογραφία μαζί με τη γραμμική σύνθεση. Έτσι γίνεται περισσότερη δημιουργική η συσκευασία και πιο ιδιαίτερη. Σε μερικές συσκευασίες χρειάστηκε να προσθέσουμε και κάποια φωτογραφία από το Μοναστήρι τη στιγμή της παραγωγής των προϊόντων. Αυτό έγινε για να τονίσουμε ακόμα περισσότερο ότι πρόκειται για χειροποίητα προϊόντα που παρασκευάζονται αποκλειστικά εκεί.

Όλες σχεδόν οι ετικέτες βασίζονται στο γραμμικό στοιχείο όπου στην ίδια σειρά της κατηγορίας του, αλλάζει ανάλογα το περιεχόμενο του προϊόντος και το συστατικό του.

Δείτε εδώ σχετικό έργο

Ξεκινήσαμε από το σχεδιασμό ετικέτας μελιού του ενός κιλού και προχωρήσαμε στη προσαρμογή του σε μισό κιλό. Η προσαρμογή έγινε το ίδιο και για το μέλι θυμάρι με την ίδια γραφιστική προσέγγιση και με αλλαγή στα γραφικά στοιχεία. Συνεχίσαμε με ετικέτες γλυκών του κουταλιού σε διαφορετικές γεύσεις, όπως και ετικέτες για μαρμελάδες σε αρκετές γεύσεις. Στις ετικέτες για τα ζυμαρικά, Μοναστηριακές ταλιατέλες και βίδες, δώσαμε έμφαση στη φωτογραφία της μοναχής τη στιγμή της παραγωγής τους. Έπειτα σχεδιάσαμε ετικέτες – καρτελάκια κρεμαστά για τα χειροποίητα σαπούνια.

Συνεχίσαμε με ετικέτες για λουκούμια, σε στρόγγυλη συσκευασία, με κραφτ background, όπου δώσαμε ένα πιο vintage ύφος, σε ποικίλες επίσης γεύσεις. 

Σχεδιάσαμε ετικέτες για καλλυντικά προϊόντα όπως γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου, γαλάκτωμα σώματος, αντιγηραντική κρέμα ματιών, απολεπιστική κρέμα σώματος, κηραλοιφές, lip balm, χειροποίητα σαπούνια και αντίστοιχα καρτελάκια.

Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας – eshop

Το γραφείο μας ανέλαβε και την online διαδικτυακή παρουσίαση των προϊόντων του Μοναστηριού με τη δημιουργία eshop. Θεωρώντας δεδομένο πως για να μπει κάποιος σε ένα κατάστημα και να αγοράσει, θα πρέπει να τον εμπνεύσει πρώτα η βιτρίνα και η εξωτερική του εμφάνιση, γι’ αυτό το λόγο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο καλό design και στο τρόπο όπου εμφανίζονται τα προϊόντα τόσο στο κυρίως μενού όσο και στην αρχική σελίδα. Η εύκολη και γρήγορη πλοήγηση αφήνουν μία πολύ θετική εντύπωση και διευκολύνουν την εμπειρία του χρήστη.