ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ

 LOGO DESIGN / BRAND / GRAPHIC
Σχεδιασμός λογοτύπου για παιδικό σταθμό / Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας βρεφονηπιακού σταθμού / Γραφιστικά

Σχεδιασμός λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας για παιδικό σταθμό.
Δημιουργία και σχεδιασμός γραφιστικών.

Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας βρεφονηπιακού σταθμού.

Το σχολείο βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση 5 στρεμμάτων, δίπλα στο φράγμα της Θέρμης. Ένας πανέμορφος κήπος που διαθέτει παιδική χαρά, χώρο για παιχνίδι με άμμο, λαχανόκηπο, θερμοκήπιο, δενδρόσπιτο, αγρόκτημα με ζωάκια, και πολύ χώρο για ελεύθερο παιχνίδι. 

Φιλοσοφία του Λεμονόκηπου είναι το ελεύθερο – οργανωμένο παιχνίδι, βιωματικό – εξερευνητικό παιχνίδι, κτλ. Η περιβαλλοντική αγωγή και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης αποτελούν θεματικές ενότητες του προγράμματος τους. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον τους. Υπάρχει η ενασχόληση με το Λαχανόκηπο και το αγρόκτημα, γνωριμία με τις αγροτικές εργασίες, παιχνίδι με το χώμα.

Η συνεργασία

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία μας, ο ιδιοκτήτης μας ζήτησε να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο το οποίο θα αποτύπωνε όλα τα παραπάνω. Για το concept εστιάσαμε σε δύο παιδικές φιγούρες καθισμένες στο χώμα και σκυμμένες επάνω από το φράχτη, που μοιάζουν να προσπαθούν να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τη φύση. Οι καμπύλες κάτω από το φράχτη αντιπροσωπεύουν τα λοφάκια που σχηματίζει το χώμα στο έδαφος. Παράλληλα θα μπορούσε να θυμίζει και ανοιχτό βιβλίο της φύσης το οποίο διαβάζουν τα παιδιά. Όλα τα στοιχεία τα εσωκλείσαμε σε ένα σχήμα λεμονιού. 

Η γραμματοσειρά στρόγγυλη και φιλική ενώ τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι το γλυκό κίτρινο του λεμονιού και το καθαρό καφέ για να το συνδέσουμε με τη φύση και το γήινο περιβάλλον. 

Ο σχεδιασμός λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας του βρεφονηπιακού σταθμού επικοινωνεί με την έννοια της αγάπης για τη φύση και το σεβασμό του περιβάλλοντος μέσα από το παιχνίδι των παιδιών. Σχεδιαστικά, τα στοιχεία που επιλέξαμε επάνω στις επιφάνειες μοιάζει να βγήκαν από παιδική ζωγραφιά. Αυτό το πετύχαμε με τη χρήση πινέλου, κηρομπογιάς και μαρκαδόρου. Έτσι υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τη παιδικότητα και το περιβάλλον του χώρου.

Ο σχεδιασμός των αυτοκόλλητων του σχολικού λεωφορείου, βασισμένος στην αισθητική του brand, αποτέλεσε ένα από τα πιο δημιουργικά και ευχάριστα θέματα του project. Ήταν ιδιαίτερο για μας και μεγάλη πρόκληση να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε στις επιφάνειες ενός λεωφορείου την παιδικότητα και την χαρούμενη διάθεση του σχολείου.