ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 LOGO DESIGN
Σχεδιασμός λογοτύπου για τον Δήμο Μεσολογγίου

Σχεδιασμός λογοτύπου για Δήμο Μεσολογγίου

Ο σχεδιασμός λογοτύπου για τον Δήμο Μεσολογγίου και της Επιτροπής “Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία” ήταν η μεγάλύτερη μας πρόκληση. Το δημιουργήσουμε για να δηλώσουμε την επέτειο του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης κατά το έτος 2021. 

Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, διοργανώνει κάθε χρόνο τις καθιερωμένες “Εορτές Εξόδου”. Σκοπός είναι να τιμήσει τους ήρωες της και να υπογραμμίσει τον ρόλο του Μεσολογγίου στην υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας. Αυτές προγραμματίζονται και λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη την χρονιά του 2021 σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. 

Η συνεργασία

Με υπερηφάνεια σχεδιάσαμε το λογότυπο σήμα της Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου και το οποίο εκφράζει απόλυτα την έννοια και το ρόλο της Πόλης στην υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας. Ένα δυναμικό λογότυπο που ισορροπεί ανάμεσα στη παραδοσιακή και στη σύγχρονη γραφιστική αισθητική. Ένα λογότυπο που αποτυπώνει το μεγαλείο της Ελλάδας και της Ελληνικής Επανάστασης. Παράλληλα σηματοδοτεί την προσφορά των Εξοδιτών στον αγώνα για την Ελευθερία και την ελληνική ανεξαρτησία.

Η Πύλη του Μεσολογγίου, πιο συγκεκριμένα, αποτελούσε για εμάς έμπνευση και δε θα μπορούσε να παραλειφθεί αφού είναι το σήμα κατατεθέν της Πόλης. Πρώτον, ο κομβικός αριθμός “21” συνδέει τις ημερομηνίες 1821 και 2021 όπου αναγράφονται στις άκρες της Πύλης και συμπληρώνει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Δεύτερον, η  κυματιστή Ελληνική σημαία με τον Σταυρό στις άκρες θυμίζει σχήμα σπαθιού. Ο λόγος που το παρουσιάσαμε ήταν για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σήμα. Τρίτον, τα χρώματα κυμαίνονται στο μπλε σκούρο και στο μπλε γαλάζιο για να θυμίζουν ακόμα περισσότερο τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Ως τελικό αποτέλεσμα έχουμε ένα σήμα δυνατό και ικανό να δημιουργήσει δυνατά συναισθήματα.